Tag barnet med ud i naturen

mark

Det er en god ide at tage barnet med ud i naturen, hvor man kan få sig nogle gode oplevelser sammen samtidig med at man får lidt frisk luft. Få inspiration her til forskellige oplevelser du kan have ude i naturen med babyen samt hvorfor det er så vigtigt at sørge for gode oplevelser med barnet – selvom det er for lille til aktivt at kunne huske mindet, når det bliver ældre.

De gode oplevelser

Når man får børn, ændre ens liv sig meget markant. Lige pludselig skal man tage vare på dette lille spædbarn og hjælpe det med til at få en god start i livet. Det gør man både ved at opfylde barnets mere basale behov men gode aktiviteter, som man kan lave sammen, har også en meget positiv indflydelse på barnets udvikling – selvom barnet ikke kommer aktivt til at kunne huske, de aktiviteter man laver med det.

Selvom barnet ikke aktivt kan huske mindet om den dejlige dag i havde ude i naturen, så er det stadigvæk med til at forme barnet. Den glæde og kærlighed den føler fra dig vil det kunne mærke – og det er netop det som påvirker barnet positivt i dens udvikling.

En hyggelig picnic

En god picnic er noget som alle mennesker synes er sjovt – også når man er helt lille. Det er samtidig meget nemt lige at pakke et tæppe ned og nogle madpakker. Det kræver ikke den helt store planlægning og det er derfor nemt at komme ud ad døren.

Turen behøver ikke at tage længere væk end til den nærliggende park eller et andet grønt område lige i nærheden af, hvor I bor. Barnet bemærker ikke, hvor fik du er tæt på din bolig eller langt væk.

Tag eventuelt en hyggelig babynest med fra Filibabba så barnet kan sove behageligt, når det bliver søvnigt. Ellers kan det være, at I må tage hjem igen før tid. Køb en lækker babynest hos MamaMilla.

En hyggelig gåtur

En simpel gåtur i et grønt område kan også være en meget hyggelig aktivitet at lave med sit barn. Hvis barnet er stort nok, kan du eventuelt have det til at gå ved siden af dig noget af tiden. Husk at klapvognen med så de altid kan komme op og sidde i den, hvis de bliver lidt trætte under gåturen. De små børn skal jo tage mange flere skridt, end vi voksne mennesker skal, for at komme det samme sted hen.

En sådan en gåtur kan være meget hyggeligt næsten uanset hvad vejret er. Så længe det ikke står ned i stænger, så er det såmænd lige meget om det er forår eller efterår – så længere man glæder sig ordentligt på.