Uldtøj til damer er essentielt for outdoor-kvinder

I tidernes morgen fandt urmenneskerne ud af at pelse og uld kunne holde dem varme igennem de forskellige årstider, i nyere tid gik man lidt bort fra dette, da folk begyndte at opholde sig mere indendørs og derfor fandt andre tekstiler at gå i til hverdag. Dog ved enhver outdoorentusiast, at uldtøj er essentielt uanset på hvilken årstid man opholder sig udendørs, da selv de varmeste sommernætter kan bringe kølige nætter. Uld har mange fantastiske kvaliteter og er derfor ikke kun med til at holde én varm eller forskanse én mod sygdom.

Uld er fra naturens side belagt med nogle bestemte fedtstoffer, der gør at fårene holdes tørre selv i det værste regnvejr. Dette har man fundet ud af at udnytte, da uldtøj til damer til dels også er vandafvisende og derfor fungerer perfekt når man er udendørs i efterårets lunefulde vejr, hvor pludselige regnskyl eller støvregn er en del af udendørslivet. Uld har derudover også egenskaber, der gør at det tørrer hurtigere end andre tekstiler, såsom bomuld eller syntetiske stoffer, dette gør at man hurtigt kan lyntørre sit tøj på en gren eller over en sten mens man spiser frokost i det fri.

Med uldtøj til damer kan outdoorlivet for alvor leves

Det er næsten umuligt at få uldtøj til at lugte af sved, da ulden har en vidunderlig evne til at transportere og opsuge sveden fra kroppens porer, hvorefter dette skylles væk i støvregnen som man ofte kommer ud for på en god vandretur, eller en ferie i naturen. Uldtøj til damer gør det blot lettere at leve det udendørs liv, da man kan klæde sig på fra inderst til yderst uden at skulle tænke på at have andet skiftetøj med end et par ekstra bukser, en bluse og en jakke. Skal man være længe væk, eller måske endda nyde udendørslivet i udlandet uden adgang til en vaskemaskine, kan man med fordel medbringe specielshampoo til uldtøj, således at dette kan vaskes på turen i en lille bæk, tørre i en halv til en hel time også kan eventyret fortsætte.

Sørg for at dække yderpunkterne med uldtøj til

Alle mennesker, der på et tidspunkt har forsøgt sig med outdoor-tilværelsen, eller som har levet denne livsstil i mange år kender til de risici, der kan være i forbindelse med nedkøling. Det er derfor vigtigt, at man både som nybegynder og hardcore outdoor menneske husker at holde sine yderpunkter, eller ekstremiteter, varme. Uldtøj til damer fås i mange varianter, således at man kan holde halsen, brystet, fingrene og fødderne varme, således at ens krop ikke nedkøles i forbindelse med højder, kolde nætter eller regn-, og blæsevejr. Er man vant til udendørslivet og har brugt uldtøj til damer i mange år vil man føle sig mere tryg ved modeller, hvor stoffet er tyndere på arme og mave, men stadig holder brystet varmt så blodcirkulationen ikke forværres af eventuelle kuldestød eller hurtig nedkøling. For outdoor kvinden, der elsker naturen er uldtøj et must-have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *